Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Наша школа початкова відкриває двері!

Date: 24 лютого 2021 о 11:20, Refreshed 24 лютого 2021 о 12:55
67 views

    15 лютого 2021 року в Нелиповецькому НВК розпочав свою роботу Тиждень початкових класів. 
    Метою проведення Тижня було створення в освітньому процесі атмосфери успіху, яка сприяє розвитку особистості дитини, розкриттю унікальних здібностей вихованців, відчуття радості за свої досягнення, віри у власні сили, наполегливості у подоланні труднощів; стимулювання  здобувачів освіти до пошуку додаткових матеріалів із запропонованих тем, формування навички спілкування, розвитку творчого мислення, розширення кругозору учнів, залучення якомога більшої кількості учнів до творчо-пізнавальної діяльності.
   Ентузіазм, відповідальність, професійна майстерність, творчість  учителів допомогли зробити його справжнім святом  для дітей. Конкурси, ігри, змагання, нестандартні заходи формували в учнів спостережливість, кмітливість та креативність.
     Відкриття  розпочалося   з розміщення  оголошення про  Тиждень  початкової школи, інформаційною рекламою про заплановані заходи, де учні познайомилися з планом проведення тижня та були налаштовані на творчий підхід до отриманих завдань, активну участь. 
      Перший  день Тижня  «Казковий світ дитинства» був насиченим та цікавим, проходив  під  девізом: «Казка вчить, як на світі жить». Метою якого  було поглибити знання про літературні та народні казки, формуванню переконань, що книга - найкращий друг та порадник, розвивати пізнавальну активність, уміння колективно розв’язувати спільні завдання, логічно мислити, виховувати почуття товариськості, взаємодопомоги, бажання читати.
    Класовод 1 класу Косташ Г.І. та бібліотекар Требик А.І  запросили першокласників до  віртуальної подорожі «В гості до казки». П’ятикласники  організували для малечі коло читання « Читацька родина». 
        Для другокласників ( класовод  Мосейчук О.В) проведено пізнавальну гру  «Чи      знаєте ви казки та їх героїв?». Діти залюбки інсценізували уривки із відомих казок.
         Літературна  вікторина «Ми до тебе, казко, в гості завітали» пройшла у  3 класі ( класовод  Самошина В.М). Діти у командах змагались у відгадуванні загадок, ребусів, складанні прислів’їв із розсипаних слів.
  Четвертокласники ( класовод Колесник М.І.) побували « На гостинах у казки». Діти із задоволенням виконували завдання: відповідали на питання, складали прислів’я, розгадували кросворди.
  Всі учні взяли участь у конкурсі  дитячих малюнків «Казковий вернісаж» та долучилися до фоточеленджу  « Прочитай  книжку».

    Другий  день - День математики проходив  під  девізом: «Математика – це весело і цікаво». Діти із задоволенням досліджували, вимірювали, порівнювали, мислили, творчо працювали. Мета всіх заходів : закріплювати вміння застосовувати математичні знання на практиці; розвивати кмітливість, логічне мислення, швидкість реакції, розумові здібності; формувати лідерські якості дітей, предметну компетентність на основі діяльного підходу до навчання; виховувати дружбу, згуртованість, бажання змагатися і перемагати у чесній грі, почуття відповідальності та вміння працювати в команді, допитливість та любов до математики.
  Учні  із задоволенням  виконували  завдання «Геометрика».  По класах пройшов конкурс на виготовлення виробу з геометричних фігур. Математичні зоряні перегони пройшли у 4 класі ( класовод Колесник М.І). Годину математичних ігор «Подорож у світ математики» провели  першокласники ( класовод Косташ Г.І.). Математичні змагання « Числовий експрес» організували  другокласники ( класовод  Мосейчук О.В). У 3 класі ( класовод  Самошина В.М) організувала математичний турнір «Пошук математичних скарбів». 
     Всі учні 1-4 класів залюбки розгадували та розшифровували  математичні кросворди та ребуси, проводили інтелектуальні  перерви «Клубочок   математичних  заморочок».
   Логічні математичні ігри, ребуси, кросворди, вікторини, математичні турніри та постановки задач на основі фрагментів відеофільмів та казочок захопили бажання діток пізнавати математику .
    З метою пропаганди  здорового способу життя  третій день - День здоров'я і спорту пройшов  17 лютого  під  девізом: «Здоров’я  дитини – скарб для  країни».
 Діти із задоволенням розучували нові фізкультурні хвилинки під гаслом «Хочеш добре працювати - вмій як слід відпочивати». Через карантинні обмеження по класах проведено спортивні змагання «Виростайте всі здорові». При вирішенні переможців прийшли до висновку, що перемогла дружба. Діти із захопленням виготовили колаж  «Спорт та зарядка – здорове малятко», дізнавалися про різні види спорту, як долати перешкоди і перемагати: історії українських параолімпійців .  Цього дня  робота вчителів була спрямована на виховання в учнів ціннісної орієнтації на здоровий спосіб життя,придбання необхідних знань в області фізичної культури і спорту, залучення учнів  до систематичних занять фізичною культурою і  спортом, виховання  колективізму  і взаємодопомоги, дисциплінованості, сміливості, наполегливості, завзятості, витримки, спортивного  азарту,  взаємовиручки і підтримки.
        Четвертий день - День любителів природи проходив під гаслом : «Природа – це казка, яку потрібно читати серцем».
Цього дня маленькі дослідники 3 класу досліджували «Як птахи опанували повітряний  простір?». 
Всі класи початкової  школи долучилися до акції  «Допоможи птахам узимку!» залюбки  подорожували  стежками кросвордів у світ природи, провели пізнавальну перерву «У світі природи  цікавинок  багато» , долучилися  до фоточеленджу    
« Мої домашні  улюбленці».
День був насиченим, повним нових емоцій і відкриттів!

   «Пам’ятаєм  щохвилини: ми всі – діти України!» – таку назву мав п’ятий день тижня початкової школи в Нелиповецькому НВК. Він проходив під  девізом: «Україно, моя Україно! Я для тебе на світі живу!», адже 20 лютого -День Героїв Небесної Сотні , а 21 лютого – День рідної мови.
      Хвилиною мовчання під час ранкової зустрічі  вшанували подвиг учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, переглянули виставку  книг шкільної  бібліотеки  на тему: «Герої не вмирають та презентацію «Нескорені, чиї душі на небесах…».
 Хвилинки – цікавинки « Легенди і казки про українську мову» пройшли в 1-2 класах, а в 3-4 - « Цікаві факти про українську мову».
 Інтелектуальну гру «Знавці української мови» провела у 4 класі вчитель Колесник М.І.,  бліц – вікторину « Ми знаємо українську мову», вчитель  Самошина В.М ( 3 клас), «Мовне асорті» для учні 2 класу організувала Мосейчук О.В. Першокласники залюбки слухали «Казку про Мову», відгадували загадки ( класовод  Косташ Г.І).

      Уроки мови були проведені в ігровій формі з використанням інтерактивних технологій. Учні відгадували загадки, ребуси, були дослідниками, змагалися у виконанні мовних завдань у групах, продемонстрували свій рівень знань, були активними, творчими, старанними, працювали з цеглинками ЛЕГО. Уроки цікаві , динамічні.
     
  Вчителі   Колесник М.І., Самошина В.М., Мосейчук О.В, Косташ Г.І.  творчо і відповідально підійшли  до підготовки і проведення заходів Тижня. Робота була спланована так, щоб заходи охоплювали різні види діяльності вчителів, учнів та батьків, були цікавими, корисними і сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини.
        
P.S. Заслужені нагороди за підсумками Тижня початкової школи чекають своїх переможців, адже учні перейшли на дистанційну форму навчання.

Фотозвіт: "Казковий світ дитинства" (1 день), День математики (2 день), День здоров'я і спорту (3 день), День любителів природи (4 день), "Пам'ятаєм щохвилини: ми всі - діти України!" (5 день).

Comments:
Only authorized users can leave comments.