Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Районний семінар вчителів історії та правознавства

Date: 27 березня 2018 о 11:30, Refreshed 27 березня 2018 о 11:32
294 view

23 березня 2018 року на базі Нелиповецького НВК відбувся районний семінар вчителів історії та правознавства з проблеми « Якість історичної освіти – основна потреба сучасності. Девізом заходу стали слова Генрі Форда «Зібратися разом – це початок, триматися разом – це прогрес, працювати разом – це успіх».

Почався семінар  екскурсією « Моє село легендою овіяне», яку провела педагог – організатор НВК Требик Антоніна Іванівна. Учителі  історії  мали можливість познайомитись  з  легендами  села Нелипівці, віднайденими документами  щодо першої письмової згадки про нього,  з екскурсійно- краєзнавчим маршрутом « Відлуння війни», згадавши про дитячі жертви  даної місцевості.  Про історію Нелиповецької школи, якій  у вересні 2017р. виповнилося 60 років з дня заснування, гості семінару мали змогу дізнатися з «Візитки»  навчального закладу.

    Урок  історії України в 7 класі «Королівство Руське», який презентував учитель історії Попович Олексій Іванович у  формі подорожі, довів присутнім,  що ігрові ситуації, які були  створені навколо звичайних вправ, надають змогу модернізувати процес навчання. Діти мали можливість повторити матеріал теми у ігровій формі, використовуючи підготовлені учителем завдання через  відеопрезентацію, картки самооцінювання, тестові завдання. Робота у групах забезпечила якісне засвоєння навчального матеріалу і можливість об′єктивного оцінювання.  А основне, що процес узагальнення вивченого матеріалу з теми  сприймався учнями з великим захопленням і зацікавленням.

     Проведення  психологічного дайджесту на тему: «Створення ситуації успіху, як один із факторів забезпечення психологічного комфорту учнів на уроці»  практичним психологом НВК Федорюк  Наталією Андріївною  допоміг присутнім   створити для себе   алгоритм успішного вчителя через вдалу співпрацю і взаєморозуміння з учнями , адже  тільки через індивідуальний вплив можна розвивати позитивні якості особистості. Завдяки роботі в групах  вчителі мали можливість створити банк ситуації успіху, ділилися досвідом щодо використання методів і прийомів з даного питання і відкрили для себе золоті правила психологічного комфорту на уроці.

Учителі історії мали змогу взяти участь у майстер-класі з сучасних технологій в освіті «Створення інтерактивних вправ». Учитель інформатики Попович Світлана Андріївна запропонувала ідеї використання безкоштовного інтернет-сервісу LearningApps для створення онлайнових дидактичних матеріалів. Використання сервісу дає можливість не тільки здивувати учнів, а й сприятиме кращому засвоєнню знань та вмінь. Створені вправи можна використовувати на комп’ютерах, мультимедійних дошках, планшетах, смартфонах. Учителі мали змогу ознайомитись з готовими завданнями, які розташовані на сервісі та створити власні. Запропоновані практичні завдання були цікавими як для вчителів-початківців, так і для досвідчених педагогів.

      На завершення роботи семінару було проведено круглий стіл , на якому виступила голова  районного методоб′єднання вчителів історії та основ правознавства Адамчук Алла Василівна із доповіддю  « Результативність вчителя – перспектива учня».  Методист РМК Ткач Олександр Іванович познайомив учителів історії з умовами конкурсу учнівських творів-есе  та учнівської науково-дослідної конференції « Український вимір процесів європейської інтеграції»,а також довів до відома присутніх критерії оцінювання обласного конкурсу учнівської творчості  « Історія моєї школи».

Comments:
Only authorized users can leave comments.