Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Районний семінар вчителів зарубіжної літератури

Date: 28 березня 2018 о 14:43, Refreshed 28 березня 2018 о 14:46
320 views

27 березня 2018 року на базі Нелиповецького НВК відбувся районний семінар вчителів зарубіжної літератури на тему « Роль уроків зарубіжної літератури у формуванні життєвих цінностей особистості». Девізом заходу стали слова І.Бергмана: «Життя має тільки ту цінність, якою ми хочемо його наділити».

           Учасників семінару привітно зустріла директор навчально-виховного комплексу Балинська Надія Іванівна, яка познайомила учасників із історією створення навчального закладу, результативністю учнів та педагогів, побажала плідної роботи  та гарних вражень.

Під час візитівки обдаровані школярі закладу освіти ознайомили учасників семінару із яскравими моментами шкільного життя, поділилися   надбаннями з історії рідного села та   Нелиповецької школи, якій  у вересні 2017р. виповнилося 60 років з дня заснування.

    Урок  зарубіжної літератури  у 8 класі «Зоряна мандрівка Маленького принца (за твором А. де Сант – Екзюпері « Маленький принц»), який презентувала  Фустій Марія Василівна з використанням цікавих та нетрадиційних форм навчання  , допоміг  учням зорієнтуватися  в цінностях людського буття,   зрозуміти філософський сенс  та гуманістичну спрямованість   твору, розвивати логічне мислення, поглиблювати навички аналізу  художнього тексту. Учні вчилися « бачити серцем», висловлювали власні міркування на тему дружби і щастя людини. Робота у групах , використання мультимедійного супроводу забезпечили якісне засвоєння навчального матеріалу і можливість об′єктивного оцінювання.

       Тренінг-дискусія з п′ятикласниками на тему: « Людина без книги, як криниця без води», який провела вчитель зарубіжної літератури Федорюк Наталія Андріївна, переконав присутніх у необхідності сучасного вчителя навчити дитину любити книгу,  сприймати її, як невичерпне джерело  пізнання світу, знань і мудрості народної. Через невимушене, доброзичливе спілкування  учні висловлювали власні міркування щодо проблеми читання, знайомились із висловами видатних особистостей про значення книги у житті людини.                                                                                                                          

    Продовженням даної теми стала презентація книги Наталії Брянської                « Янголи Букового краю», яку підготувала бібліотекар НВК Требик Антоніна Іванівна. Знайомство із сторінками презентованого твору про трагічну загибель героїв АТО  Буковинського краю, зокрема Кельменецького району, та їхні посмертні нагороди,  гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими школярів та гостей семінару. Діти читали вірші, демонстрували   присутнім     світлини  загиблих, наголошуючи, що  імена героїв  житимуть у наших серцях навіки. Хвилиною мовчання присутні  вшанували усіх, завдяки кому ми маємо змогу жити, навчатися, працювати, насолоджуватися усіма барвами життя.                                       

         Проведення  психологічної  ділової гри на тему: «Створення ситуації успіху, як один із факторів забезпечення психологічного комфорту учнів на уроці»  практичним психологом НВК Федорюк  Наталією Андріївною  допомогло  присутнім   створити для себе   алгоритм успішного вчителя через вдалу співпрацю і взаєморозуміння з учнями , адже  тільки через індивідуальний вплив можна розвивати позитивні якості особистості. Завдяки роботі в групах  вчителі мали можливість створити банк ситуації успіху, ділилися досвідом щодо використання методів і прийомів з даного питання і відкрили для себе золоті правила психологічного комфорту на уроці.

     На завершення, вчителі зарубіжної літератури під час проведення                  «Методичної панорами» поділилися приємними враженнями від побаченого, детально проаналізували проведені уроки і заходи, виробили методичні рекомендації.

Comments:
Only authorized users can leave comments.